Nő a forgalombiztonság a megújult 3827-es jelű Nyírbogdány-Dombrád összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a 3827-es jelű Nyírbogdány-Dombrád összekötő út mintegy 11 kilométeren teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-16-SB1-2017-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 4.” elnevezésű projektet a Társaság bruttó 1,458 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében mintegy 11 kilométeren vehették birtokba a közlekedők a 3827-es jelű utat. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a STRABEL Konzorcium mintegy bruttó 834 millió forintból valósította meg a beruházást.

Az összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelezők gondoskodtak a burkolat profilmarásáról, az új kiegyenlítő és kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, 11 db autóbusz megállóhely le- és felszálló peronjainak átépítéséről, valamint a sérült úttartozékok cseréjéről és a vízelvezető, szikkasztó árkok tisztításáról is. Teljes körűen felújították a Lónyai csatorna hidat is.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében mintegy 66 kilométernyi út felújítása valósulhat meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS