Megújul a 6231-es jelű Paks-Cece összekötő út

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Fejér megyében az 6231-es jelű út 8,8 kilométeres szakaszához kapcsolódóan a kivitelezési munkák folyamatban vannak.

A TOP-1.3.1-16-FE1-2017-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Fejér megyében II.” elnevezésű projektet Társaságunk 3,148 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében 8,8 kilométeren újul meg az 6231-es jelű út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet átadta, a fejlesztés előreláthatóan 120 napot vesz majd igénybe.

A Paks-Cece összekötő út 19+565 és 28+428 kilométer szelvények közötti szakaszának felújítása során a kivitelező a meglévő burkolat profilba marása és a lokális hibák kijavítása után teljes felületen új kötőréteget és kopóréteget épít. A vízelvezető rendszer is megújul, kitisztítják az árkokat és átereszeket, az új burkolat mellé új padka is készül. A szakemberek teljeskörűen felújítanak két hidat, az elhasználódott KRESZ táblák cseréje mellett, a szükséges helyeken új táblákat helyeznek ki, tartós burkolati jeleket festenek fel. A felújítással érintett szakasz az út teljes Fejér megyei szakaszát érinti, Tolna megye határtól a 61-es főútig, tartalmazza Cece átkelési szakaszát is.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Fejér megyében több mint 54,6 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS