A Magyar Közút gyerek szemmel – Megvannak a társaság rajzpályázatának nyertes alkotásai

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2019 őszén hetedik alkalommal hirdette meg országos gyermekrajzpályázatát „Álomút” címmel, amelyre közel 2500 általános iskolás gyerek küldte el alkotását. A zsűri végül összesen 190 rajzot díjazott, a kategória győztesek fődíjként egy-egy osztálykirándulást nyertek a társaság kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába, Közép-Európa legnagyobb közutas szakgyűjteményébe.

A nyertes rajzok között találunk autópálya felett áthaladó tekintélyes szarvast, vihar utáni útmenti növényzetgondozást, egy kisgyerek közutas álmát, havas tájat átszelő letakarított utat és burkolatjavítási munkákat ábrázoló alkotást is. A zsűri a technikán és az egyedi látásmódon túl idén is kiemelt figyelmet fordított arra, hogy a díjazott rajzok a közutakat, munkagépeket, közlekedést és az úton dolgozókat ábrázolják a gyerekek szemén keresztül. Értékelték a felkészülést segítő pedagógusokat is, hiszen az ő alapos és odaadó munkájuknak is köszönhető, hogy évről-évre egyre több és jól kidolgozott közutas életképeket ábrázoló rajzot kap a társaság.

Az osztálykirándulásokat a következő gyermekek nyerték:

• 1-2. osztály kategóriában: Hideg Benett Vajk (Kaposszekcsői Általános Iskola)
• 3-4. osztály kategóriában: Karátföldi Hanna (Vasvári Általános iskola)
• 5-6. osztály kategóriában: Vízkeleti Álmos (Fáy András Általános Iskola és AMI, Parád)
• 7-8. osztály kategóriában: Tóth László (Berceli Széchenyi István Általános Iskola)
• gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó 1-8. osztályos sajátos nevelési igényű gyermekek kategóriában: Marozsán Dávid (Nyírbátori Éltes Mátyás Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium)

Idén a zsűri által legjobbnak ítélt 40 pályaművet a Magyar Közút Facebook oldalán közönségszavazásra bocsátotta, melynek során több mint 22.000 lájk érkezett az alkotásokra. A legtöbb, több mint 4000 szavazatot Szalai Anita, a szarvasi Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 3. osztályos tanulójának „Biztonságban ember és állat – M44, Békés megye első gyorsforgalmi útja” című rajza kapta. Nyereménye szintén egy osztálykirándulás a kiskőrösi Úttörténeti Múzeumba.

Minden osztálykirándulással díjazott alkotás egy évig látható lesz a nyertes gyermek iskolájához legközelebb eső közúti mérnökség útellenőr autóján is. A győzteseknek a nyereményeket postai úton juttatja el a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Rajzpályázat-2019-2020-díjazott-alkotások
Rajzpályázat 2019-2020 eredmények

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS