550 embernek adhat munkát a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az idei közfoglalkoztatási programban

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a korábbi évekhez hasonlóan idén is részt vesz a kormány által meghirdetett közfoglalkoztatási programban. A közútkezelő mintegy 550 embernek tud munkát biztosítani idén márciustól 2021. február végéig. A munkavállalók országosan mintegy 84 mérnökségen állhatnak munkába.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2020. március 1-től idén is megkezdi a közfoglalkoztatási programban alkalmazott munkavállalók ütemezett felvételét. A többség napi nyolc órában az országos közúthálózat környezetét tisztítja és tartja majd rendben: az elgazosodott, rendezetlen zöldterületeket kaszálja, parlagfüvet irt, összeszedi az utak menti területeken elszórt vagy illegálisan lerakott szemetet, árkot takarít vagy épp a kátyúk megszüntetésében vesz részt. Lesznek olyanok is, akik adminisztrátorként segítik a program sikeres végrehajtását a munkavállalók időadatainak rögzítésével, munkájuk koordinálásával. A résztvevők munkája hozzájárul a közúthálózat megítélésének javulásához és az utazóközönség elégedettségét is növeli, mivel az út környezete tisztábbá, rendezettebbé válik.

A programba azon regisztrált álláskeresők jelentkezhetnek, akiket a munkaügyi központ kiközvetített és elvállalták a munkavégzést, illetve a foglalkoztathatósági egészségügyi vizsgálaton a munkakör betöltésére alkalmas minősítést kaptak. A közfoglalkoztatás során a tartósan munkanélküliek is több hónapra jövedelemforráshoz juthatnak, mindez elősegítheti életkörülményeik, önértékelésük, önbizalmuk javulását és az elsődleges munkaerőpiacra történő visszatérésüket is.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS