Gyorsabb eljutás a Balaton északi partjára

Elkészült az M7-es autópályán a 710-es főút új csomópontja, így 2019. november 29-e, péntektől gyorsabban eljuthatnak a közlekedők a Balaton északi partjára, ami különösen a nyári időszakban lesz majd könnyebbség a tópartra igyekvőknek. Az autósoktól azt kérik a szakemberek, hogy az új csomópont környezetében a megváltozott forgalmi rend miatt ne megszokásból vezessenek.

Az M7-es autópálya balatonvilágosi szakaszán a nyári csúcsidőszakokban a 90-es kihajtónál eddig jelentősen feltorlódott a forgalom, mivel a Balaton északi partjára tartók itt hagyták el az autópályát és mentek rá a 71-es főútra, egészen mostanáig. Az új csomópontnak köszönhetően a forgalom közvetlenül a 710-es főútra hajthat majd, így várhatóan kisebb lesz a torlódás. A megváltozott forgalmi rend miatt azonban érdemes az alábbiakra figyelnie a közlekedőknek:

• Ha Budapest felől érkeznek a pálya ezen szakaszára és Enying, Balatonvilágos, Balatonfüred felé haladnak, a korábbinál mintegy 1,5 kilométerrel hamarabb kell elhagyni az autópályát és egy gyűjtő-elosztópályán érhetik el a 710-es és 71-es főutat.
• Ha kezdetben megszokásból vagy egy még nem aktualizált térképpel rendelkező navigációs rendszer miatt mégis túlhajtanának a lehajtón, a következő, Siófok-Kelet csomópontban tudnak visszafordulni.

Az új forgalmi rend 2019. november 29-én, pénteken, 13 órától lépett érvénybe.

További információk:

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS