Megújul a 8126-os jelű Söréd-Bicske összekötő út

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Fejér megyében az 8126-os jelű út mintegy 13,6 kilométeres szakaszához kapcsolódóan a kivitelezési munkák folyamatban vannak.

A TOP-1.3.1-15-FE1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Fejér megyében I.” elnevezésű projektet Társaságunk 1,8 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében mintegy 13,6 kilométeren újul meg az 8126-os jelű út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet átadta, a fejlesztés előreláthatóan 150 napot vesz majd igénybe.

A Söréd-Bicske összekötő út 0+000 és 11+124, valamint 11+460 és 14+000 kilométerszelvények közötti szakaszának felújítása során a kivitelező gondoskodik a meglévő burkolat profilmarásáról, a megsüllyedt pályaszerkezet cseréjéről, az árkok tisztításáról, átereszek építéséről, hídfelújítási munkákról, valamint forgalomlassító sziget és autóbusz megállóhelyek kialakításáról is.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Fejér megyében több mint 54,6 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS