Nő a forgalombiztonság a megújult 3216-os jelű Fegyvernek-Tiszafüred összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 3216-os jelű Fegyvernek-Tiszafüred összekötő út több mint 9 kilométeren teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-JN1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Jász-Nagykun-Szolnok megyében I.” elnevezésű projektet Társaságunk 3,443 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 9 kilométeren vehették birtokba a közlekedők a 3216-os jelű Fegyvernek-Tiszafüred összekötő út 24-es és 33+345-ös kilométerszelvények közötti szakaszát, Tiszabura lakot területén. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a STRABEL Konzorcium, mintegy nettó 480,86 millió forintból valósította meg a beruházást.

A Fegyvernek-Tiszafüred összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező gondoskodott a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is.
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Jász-Nagykun-Szolnok megyében közel 42 kilométernyi út felújítása valósult meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS