Nő a forgalombiztonság a megújult 3822-es jelű Nyíregyháza-Kótaj összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a 3822-es jelű Nyíregyháza-Kótaj összekötő út mintegy 5,5 kilométeren teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-16-SB1-2017-00002 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 5.” elnevezésű projektet a Társaság 1,407 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében mintegy 5,5 kilométeren vehették birtokba a közlekedők a 3822-es jelű utat. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a „KE-VÍZ 21” zRt. mintegy bruttó 320 millió forintból valósította meg a beruházást.

A Nyíregyháza-Kótaj összekötő út 2+150-7+614 kilométerszelvényei közötti szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelezők gondoskodtak a burkolat profilmarásáról, az új kopóréteg terítéséről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, 7 autóbusz öböl pár le- és felszálló peronjainak átépítéséről, valamint a sérült úttartozékok cseréjéről és a vízelvezető, szikkasztó árkok tisztításáról is.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében mintegy 66 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

A felújított útszakasz ünnepélyes átadásán részt vett Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere, dr. Vinnai Győző, a térség országgyűlési képviselője, Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés alelnöke és Óvári László, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei igazgatója.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS