Megújul a Nyírtura-Nyíradony összekötő út és a nyíregyháza keleti elkerülő főút csomópontja

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a 4102-es és a 403-as út körforgalmú csomópontjában a kivitelezési munkák folyamatban vannak.

A TOP-1.3.1-15-SB1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében I.” elnevezésű projektet Társaságunk bruttó 2,901 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében megújul a 4102-es és a 403-as út csatlakozásának körforgalmú csomópontja. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet már átadta, a fejlesztés előreláthatóan 120 napot vesz majd igénybe.

A csomópont teljes körű átépítése során a kivitelező gondoskodik a közművezetékek kiváltásáról, új csapadékvíz elvezető rendszer, a forgalomterelő szigetek, valamint a hidraulikus és aszfalt pályaszerkezeti rétegek megépítéséről. A csomópontban új energiatakarékos közvilágítási hálózatot is építenek. A beruházás költsége mintegy bruttó 394,7 millió forint.

A beruházások megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, nagymértékben javul az út szolgáltatási színvonala és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. bízik abban, hogy a gondozásában megújuló országos közút minden közlekedő megelégedésére szolgál majd, a térségben pedig betölti a neki szánt szerepet, biztosítva ezzel a térségi központok, óvodák, iskolák, munkahelyek, intézmények gyorsabb, biztonságosabb és kényelmesebb elérését.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhatott el. Ebből Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több mint 66 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS