Nő a forgalombiztonság a megújult 8417-es jelű Tét-Lébény összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Győr-Moson-Sopron megyében a 8417-es jelű Tét-Lébény összekötő út közel 1 kilométeren teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-GM1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Győr-Moson-Sopron megyében I.” elnevezésű projektet a Társaság bruttó 721,53 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében közel 1 kilométeren vehették birtokba a közlekedők a 8417-es jelű utat. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező mintegy bruttó közel 121 millió forintból valósította meg a beruházást.

A Tét-Lébény összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a teherbírását vesztett szakaszokon a rossz burkolatot elbontotta és új pályaszerkezetet, majd kiegyenlítő réteget és új kopóréteget épített be. A padkát murvával az új burkolat szintjére emelték a szakemberek, valamint helyreállították a vízelvezető árkokat is, felújították a megfelelő vízelvezetés biztosításához. Az új burkolaton tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodtak.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Győr-Moson-Sopron megyében mintegy 8,6 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS