Nő a forgalombiztonság a megújult 8402-es jelű Devecser-Pápa összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Veszprém megyében a 8402-es jelű Devecser-Pápa összekötő út 1,3 kilométeren teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-VE1-2016-00003 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Veszprém megyében I. – Tartalék 2.” elnevezésű projektet a Társaság 185,90 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében 1,3 kilométeren vehették birtokba a közlekedők a 8402-es jelű Devecser-Pápa összekötő utat. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező Strabag Általános Építő Kft. valamint a Strabag Építő Kft., mintegy nettó 137 millió forintból valósította meg a beruházást.

A Devecser-Pápa összekötő út felújítása során a kivitelező a Noszlop és Bakonypölöske közötti szakaszon a kopóréteg profilmarása után az új kopóréteg terítéséről, két ívkorrekció építéséről összesen 415 m hosszon, egy műtárgy teljeskörű felújításáról, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, fényvisszaverő prizmák elhelyezéséről a burkolatban, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodott.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Veszprém megyében közel 23,3 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS