Teljes útzár mellett takarítják az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalát Kál térségében

Az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán nagyobb mennyiségű tisztítószer került a burkolatra Kál térségében. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a takarítási munkák idejére teljes pályazárat vezet be a főváros felé vezető oldalon. A munkálatok idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik, a beavatkozást közlekedésbiztonsági okok miatt végzik el.

Az M3-as autópálya káli szakaszán több mint egy kilométeres szakaszon az előzetes labormérések alapján feltehetően nagyobb mennyiségű tisztítószer került az út burkolatára. Száraz időben ez nem befolyásolja a közlekedést, azonban nedvesség hatására habszerű anyag keletkezhet a pályán. Közlekedésbiztonsági okokból ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. két speciális munkagéppel 2019. augusztus 31-én 15 óra 20 perctől teljes pályazár mellett végzi el a szennyezett szakasz takarítását.

A pályazár az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán a füzesabonyi és káli csomópontok között lesz érvényben. A szakemberek igyekeznek a lehető leggyorsabban elvégezni a szükséges munkálatokat, melyek előreláthatóan így is körülbelül 1-2 órát vehetnek majd igénybe. Az autópályán előre, az út felett található digitális kijelzőkön, vagyis változtatható jelzésképű táblákon is előre jelzik majd a közlekedők számára a pályazárat.

A közlekedőknek a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400) vagy a www.utinform.hu weboldalon tájékozódhatnak. A munkálatok idejére a szakemberek az arra közlekedők türelmét és megértését kérik.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS