Teljes útzár mellett takarítják az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalát Kál térségében

Az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán nagyobb mennyiségű tisztítószer került a burkolatra Kál térségében. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a takarítási munkák idejére teljes pályazárat vezet be a főváros felé vezető oldalon. A munkálatok idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik, a beavatkozást közlekedésbiztonsági okok miatt végzik el.

Az M3-as autópálya káli szakaszán több mint egy kilométeres szakaszon az előzetes labormérések alapján feltehetően nagyobb mennyiségű tisztítószer került az út burkolatára. Száraz időben ez nem befolyásolja a közlekedést, azonban nedvesség hatására habszerű anyag keletkezhet a pályán. Közlekedésbiztonsági okokból ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. két speciális munkagéppel 2019. augusztus 31-én 15 óra 20 perctől teljes pályazár mellett végzi el a szennyezett szakasz takarítását.

A pályazár az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán a füzesabonyi és káli csomópontok között lesz érvényben. A szakemberek igyekeznek a lehető leggyorsabban elvégezni a szükséges munkálatokat, melyek előreláthatóan így is körülbelül 1-2 órát vehetnek majd igénybe. Az autópályán előre, az út felett található digitális kijelzőkön, vagyis változtatható jelzésképű táblákon is előre jelzik majd a közlekedők számára a pályazárat.

A közlekedőknek a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400) vagy a www.utinform.hu weboldalon tájékozódhatnak. A munkálatok idejére a szakemberek az arra közlekedők türelmét és megértését kérik.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS