A Vízügy beruházásában újjáépítik a bicskei Szent László patak hídját

Megújul a 1104-es jelű Bicske-Piliscsaba összekötő úton található Szent László patak hídja az Országos Vízügyi Főigazgatóság beruházásában. A kivitelezés a tervek szerint 2019. augusztus 26. és november 10. között zajlik majd.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretein belül, az Országos Vízügyi Főigazgatóság beruházásában teljes körű felújítási és átépítési munkák kezdődnek 2019. augusztus 26-án a bicskei Szent László patak hídján. A külső kivitelezők által végzett munkák során a régi hídszerkezet elbontják és teljesen új hídszerkezet építenek, ezt a Szent László patak medrének és a 1104-es jelű mellékút keresztmetszetének egyidejűleg szükséges szélesítése indokolja. A hídon a korábban kialakított kerékpársáv változatlan szélességű lesz, az új hídszerkezetet ennek megfelelő méretűre tervezték.

A kivitelezési munkálatokat egy alig 10 méter széles töltésen, továbbá vizes élőhelyek közvetlen környezetében kell elvégezni, szigorú építéstechnológiára, terület-igénybevételre és környezetvédelemre vonatkozó hatósági előírások betartása mellett. Ezen körülmények miatt a kivitelezési munkák idejére a 1104-es jelű úton teljes útzár lesz érvényben, melyet a tervek szerint 2019. augusztus 26-án, hétfőn kora délután vezetnek majd be.

A forgalom hivatalosan egy alig 700 méteres kerülőt jelentő, kijelölt terelőútvonalon haladhat majd: Bicskén az 1-es főutat elhagyva Mány felé balra a TESCO bevásárlóközpont irányába kell fordulni és a csabdi bekötőúton kell haladni az M1 autópálya hidat követő első útcsatlakozásig, majd jobbra fordulva egy belterületi szervizúton keresztül az M1-es autópályával párhuzamosan kell haladni Bicske-Piliscsaba összekötő útig. A terelőútvonalat sárga színű útirányjelző táblák fogják jelezni. A hídépítési munkák miatt csak híd közvetlen környezetében lesz ténylegesen fizikai akadályokkal lezárva a mellékút, melyet „zsákutca” táblák fognak jelezni, ezáltal a bicskei zártkerti ingatlanok (Galagonyás), valamint a halastavak megközelítése folyamatosan biztosított lesz a 1104-es jelű út felől is, azonban csak egy irányból (az adott utca elhelyezkedésétől függően csak Bicske vagy csak Mány felől lesz lehetséges, tehát adott esetben ugyanúgy körbe kell majd menni a terelőúton.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS