Nő a forgalombiztonság a megújult 6608-as jelű Orfű-Magyarhertelend összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Baranya megyében a 6608-as jelű Orfű-Magyarhertelend összekötő út mintegy 2,6 kilométeres szakasza teljes körűen megújult.

A TOP-1.3.1-15-BA1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Baranya megyében I.” elnevezésű projektet Társaságunk 608 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében mintegy 2,6 kilométeren újult meg a 6608-as jelű Orfű-Magyarhertelend összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező Soltút Kft. mintegy nettó 158 millió forintból valósította meg a beruházást.

A 6608-as jelű Orfű-Magyarhertelend összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező gondoskodott a meglévő burkolat profilmarásáról, a megsüllyedt, repedezett helyek pályaszerkezet cseréjéről, majd 4 cm vastag aszfalt kopóréteget terített le a pálya teljes szélességében. A kivitelező a vízelvezetést biztosító föld árkok burkolását, tisztítását, átereszek építését az indokolt helyeken elvégezte. A felújítás során a kis sugarú ívekben burkolt rázópadka, Orfű belterületén nemespadka, külterületen mart aszfaltos padka épült. A felújított szakaszon az autóbuszöblök burkolatának megerősítésén felül három buszmegállóban új utasperont és váróépületet alakítottak ki. Megvalósult a függőleges forgalomtechnikai elemek cseréje, pótlása valamint új, tartós burkolati jelek festése is.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Baranya megyében több mint 22 kilométernyi út felújítása valósul meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS