Nő a forgalombiztonság a megújult 8136-os jelű Tata-Győr összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Győr-Moson-Sopron megyében a 8136-os jelű Tata-Győr összekötő út mintegy 2 kilométeres szakasza teljes körűen megújult.

A TOP-1.3.1-15-GM1-2016-00002 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Győr-Moson-Sopron Megyében T_I.” elnevezésű projektet Társaságunk 649 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósította meg. A projekt keretében mintegy 2 kilométeren újult meg a 8136-os jelű Tata-Győr összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező Duna Aszfalt Kft. mintegy nettó 254 millió forintból valósította meg a beruházást.

A Tata – Győr összekötő út teljes körű felújítása során a kivitelezők gondoskodtak a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről. A Szabadság úton a Rózsa Ferenc utca és a lakott terület határa között a kiemelt szegélyeket átépítették. A Szabadság út és a Rózsa Ferenc utca csatlakozásánál új középszigetet, valamint gyalogos átkelőhelyet alakítottak ki, továbbá a tömegközlekedési megállók is megújultak. A szakaszon lévő vízfolyások műtárgyait szintén átépítették, a teljes szakaszon új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodtak.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Győr-Moson-Sopron megyében közel 8,8 kilométernyi út felújítása valósult meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

A 8136-os jelű Tata-Győr összekötő utat érintő beruházás ünnepélyes átadásán a vendégeket Kara Ákos, államtitkár köszöntötte. Beszédet mondott Németh Zoltán, a Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Muraközi László, Bőny polgármestere. A beruházás részleteit Szabó Csaba, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei fejlesztési és felújítási osztályvezetője, valamint Lehel Zoltán, a kivitelező Duna Aszfalt Kft. innovációs főmérnöke ismertette.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS