Nő a forgalombiztonság a megújult 8136-os jelű Tata-Győr összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Győr-Moson-Sopron megyében a 8136-os jelű Tata-Győr összekötő út mintegy 2 kilométeres szakasza teljes körűen megújult.

A TOP-1.3.1-15-GM1-2016-00002 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Győr-Moson-Sopron Megyében T_I.” elnevezésű projektet Társaságunk 649 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósította meg. A projekt keretében mintegy 2 kilométeren újult meg a 8136-os jelű Tata-Győr összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező Duna Aszfalt Kft. mintegy nettó 254 millió forintból valósította meg a beruházást.

A Tata – Győr összekötő út teljes körű felújítása során a kivitelezők gondoskodtak a kopóréteg profilmarásáról, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről. A Szabadság úton a Rózsa Ferenc utca és a lakott terület határa között a kiemelt szegélyeket átépítették. A Szabadság út és a Rózsa Ferenc utca csatlakozásánál új középszigetet, valamint gyalogos átkelőhelyet alakítottak ki, továbbá a tömegközlekedési megállók is megújultak. A szakaszon lévő vízfolyások műtárgyait szintén átépítették, a teljes szakaszon új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodtak.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Győr-Moson-Sopron megyében közel 8,8 kilométernyi út felújítása valósult meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

A 8136-os jelű Tata-Győr összekötő utat érintő beruházás ünnepélyes átadásán a vendégeket Kara Ákos, államtitkár köszöntötte. Beszédet mondott Németh Zoltán, a Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Muraközi László, Bőny polgármestere. A beruházás részleteit Szabó Csaba, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei fejlesztési és felújítási osztályvezetője, valamint Lehel Zoltán, a kivitelező Duna Aszfalt Kft. innovációs főmérnöke ismertette.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS