Megújult a Veszprém-Balatonalmádi összekötő út balatonalmádi szakasza

Balatonalmádin a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megújult a 7217-es jelű Veszprém – Balatonalmádi összekötő út 2,9 kilométeres szakasza bruttó 305,3 millió forint hazai támogatás felhasználásával. A felújítás érintette a Veszprémi utat, a Baross Gábor utat és a Petőfi Sándor utcát is.

A felújítás során a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a marást követően új kötő- és kopóréteget építtetett be és tíz buszöböl burkolatát is cseréltette a szegélyek javításával együtt. Több mint 150 méter hosszan új aszfaltburkolatot kapott a járda is, valamint a Vörösberényi Séd-patak-híd burkolata is megújult. A Veszprémi út és Thököly út csomópontjában középszigetet alakítottak ki a szakemberek és az itt található gyalogátkelőhelynél napelemes sárga villogót telepítettek. A felújított szakaszon tartós útburkolati jeleket festettek fel, lassító harántcsínokat alakítottak ki és a KRESZ táblákat is kicserélték.

A felújított útszakasz ünnepélyes átadására július 4-én, csütörtökön került sor, amelyen részt vett Dr Kontrát Károly, parlamenti államtitkár, Keszey János, Balatonalmádi polgármestere és Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója.
Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS