Burkolat- és hídfelújítás miatt forgalomkorlátozás, majd teljes útzár lesz a 4-es főút Szolnok elkerülő szakaszán

Folytatódnak a 4-es főút Szolnok elkerülő szakaszának munkálatai. Jövő hétfőtől péntekig, vagyis 2019. július 8-12. között az Alcsi Holt-Tisza-híd környezetében gyalogjárdát újítanak fel, a Szent István Tisza-híd Debrecen felőli hídfőjétől az Alcsi Holt-Tisza-híd irányába pedig 1,4 kilométer hosszan félpályás lezárás mellett újítják fel az aszfaltburkolatot. Július 13-án és 14-én, szombaton és vasárnap a felújítással érintett szakaszt teljes szélességében lezárják, a forgalmat Szolnok belterületére és a városi Tisza-hídra tereli át a kivitelező.

Július 8-12. között, hétfőtől péntekig a 4-es főút érintett szakaszán félpályás lezárás lesz érvényben, a nappali időszakban jelzőőrök, az éjszakai időszakban fényjelző készülékek fogják irányítani a forgalmat. Emiatt különösen a reggeli órákban kell időszakos torlódásokra számítania a közlekedőknek. A megváltozott forgalmi rendre veszélyt jelző és tilalmi táblák mellett korlátozó jelzőtáblák hívják fel a figyelmet.

Július 13-án, szombaton reggel 6 órától július 14-e, vasárnap este 20 óráig a főutat teljes szélességében lezárják a szakemberek a Tószegi út és a Kertész úti különszintű csomópontok között. Az útzár ideje alatt kijelölt terelő útvonal a 4-es és 442-es főutak különszintű csomópontja – Kertész utcai körforgalmú csomópont – városi Tisza-híd – Szabadság tér – Szolnok Ispán körút – Várkonyi tér – Szántó körút – 32-es főút (Mátyás király út – Nagy Imre körút) – 402-es főút (József Attila utca – Temető utca – Tószegi út) – 4-es és 402-es főutak különszintű csomópontja. A térségben tehát a Tiszán kizárólag a városi Tisza-hídon lehet majd átkelni a hétvégi munkálatok ideje alatt. A terelő útvonalon, valamint az egyéb belvárosi helyi közúthálózaton beleértve a jelzőlámpás csomópontokat is – forgalmi rend változásokra kell számítani. A főbb döntési pontokban rendőrségi és polgárőri jelenlét mellett terelőtáblák fogják jelezni a megváltozott forgalmi rendet.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a forgalomkorlátozással és lezárással járó útszakaszok környezetében a sebességkorlátozás betartására és fokozott óvatosságra inti a közlekedőket. Továbbá a társaság arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről, lehetséges kerülőútvonalakról a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A korlátozással járó munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik, a felújítási munkákat az ő érdekükben végzik el.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS