Nő a forgalombiztonság a megújult 1401-es jelű Győr-Mosonmagyaróvár összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Győr-Moson-Sopron megyében a 1401-es jelű Győr-Mosonmagyaróvár összekötő út több mint 2 kilométeren teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-GM1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Győr-Moson-Sopron megyében I.” elnevezésű projektet a Társaság 797 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 2 kilométeren vehették birtokba a közlekedők a 1401-es jelű utat. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Duna Aszfalt Kft. mintegy bruttó 289,9 millió forintból valósította meg a beruházást.

A Győr-Mosonmagyaróvár összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a teherbírását vesztett szakaszokon a rossz burkolatot elbontotta és új pályaszerkezetet, majd kiegyenlítő réteget és új kopóréteget épített be. A padkát murvával az új burkolat szintjére emelték a szakemberek, valamint helyreállították a vízelvezető árkokat és a meglévő csatornarendszert is felújították a megfelelő vízelvezetés biztosításához. A Fő utca és a Rákóczi utca csomópontjában a kiemelt szegélyek, valamint a középső sziget átépítésével biztosították a kerékpáros átvezetést is. Az új burkolaton tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodtak.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Győr-Moson-Sopron megyében közel 8,8 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

A 1401-es jelű Győr-Mosonmagyaróvár összekötő utat érintő beruházás ünnepélyes átadásán Németh Zoltán, a Megyei Közgyűlés elnöke, Babos Attila, Dunaszeg polgármestere és Kecskeméti Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója tartott beszédet.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS