Nő a forgalombiztonság a megújult 1401-es jelű Győr-Mosonmagyaróvár összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Győr-Moson-Sopron megyében a 1401-es jelű Győr-Mosonmagyaróvár összekötő út több mint 2 kilométeren teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-GM1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Győr-Moson-Sopron megyében I.” elnevezésű projektet a Társaság 797 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 2 kilométeren vehették birtokba a közlekedők a 1401-es jelű utat. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Duna Aszfalt Kft. mintegy bruttó 289,9 millió forintból valósította meg a beruházást.

A Győr-Mosonmagyaróvár összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a teherbírását vesztett szakaszokon a rossz burkolatot elbontotta és új pályaszerkezetet, majd kiegyenlítő réteget és új kopóréteget épített be. A padkát murvával az új burkolat szintjére emelték a szakemberek, valamint helyreállították a vízelvezető árkokat és a meglévő csatornarendszert is felújították a megfelelő vízelvezetés biztosításához. A Fő utca és a Rákóczi utca csomópontjában a kiemelt szegélyek, valamint a középső sziget átépítésével biztosították a kerékpáros átvezetést is. Az új burkolaton tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodtak.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Győr-Moson-Sopron megyében közel 8,8 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

A 1401-es jelű Győr-Mosonmagyaróvár összekötő utat érintő beruházás ünnepélyes átadásán Németh Zoltán, a Megyei Közgyűlés elnöke, Babos Attila, Dunaszeg polgármestere és Kecskeméti Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója tartott beszédet.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS