Burkolat- és hídfelújítás miatt forgalomkorlátozás lesz a 4-es főút Szolnok elkerülő szakaszán

Jövő héttől, 2019. június 17-e, hétfőtől folytatódnak a 4-es főút Szolnok elkerülő szakaszának tavaly elkezdett munkálatai, melyek előreláthatólag 2019. augusztus 16-ig tartanak majd. A Szent István Tisza-híd és az Alcsi Holt-Tisza-híd közötti két és fél kilométeres szakaszon a meglévő aszfaltburkolat felújítására, valamint a Sportreptéri út feletti híd, illetve az Alcsi Holt-Tisza-híd felújítási munkálataira kerül sor.

A 4-es főút Szolnok elkerülő szakaszán június 17-én, hétfőn megkezdődnek az előkészítő munkálatok, valamint a hidak felújítási munkálatai is. A Sportreptéri út feletti híd esetében sávelhúzással járó útszűkületre, a Holt-Tisza-híd esetében mintegy 300 méter hosszan félpályás lezárásra kell számítania a közlekedőknek. A Holt-Tisza-híd környezetében a nappali időszakban jelzőőrök, az éjszakai időszakban forgalomirányító fényjelző készülékek fogják irányítani a forgalmat. A szakemberek hétköznap 8 és 17 óra között végeznek munkálatokat a térségben, a megváltozott forgalmi rendre a veszélyt jelző és tilalmi táblák mellett elkorlátozó jelzőtáblák fogják felhívni a közlekedők figyelmét.

A munkák következő szakaszában, várhatóan 2019. július 13-14. között, szombaton és vasárnap a főút felújítással érintett szakaszát teljes szélességben lezárják majd a szakemberek. 2019. augusztus 3-4. között, szombaton és vasárnap előreláthatólag ismét teljes útzárra kell számítani a közlekedőknek, ekkor újítják fel a 4-es és a 442-es főutak csomópontjának fel- és lehajtó csomóponti ágait. A lezárás ideje alatt a csomóponti ágak forgalmát a szakemberek az egyéb városi bevezető szakaszokra terelik át. A főbb döntési pontokban terelőtáblák fogják jelezni a megváltozott forgalmi rendet.

Tekintettel a főút kiemelt baleseti kockázatára, valamint nemzetközi viszonylatban is meghatározó forgalmi terhelésére, a munkavégzés ideje alatt Szolnok térségében jelentős torlódásokra kell számítani.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a forgalomkorlátozással és lezárással járó útszakaszok környezetében a sebességkorlátozás betartására és fokozott óvatosságra inti a közlekedőket, illetve arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről, lehetséges kerülőútvonalakról a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS