Burkolat- és hídfelújítás miatt forgalomkorlátozás lesz a 4-es főút Szolnok elkerülő szakaszán

Jövő héttől, 2019. június 17-e, hétfőtől folytatódnak a 4-es főút Szolnok elkerülő szakaszának tavaly elkezdett munkálatai, melyek előreláthatólag 2019. augusztus 16-ig tartanak majd. A Szent István Tisza-híd és az Alcsi Holt-Tisza-híd közötti két és fél kilométeres szakaszon a meglévő aszfaltburkolat felújítására, valamint a Sportreptéri út feletti híd, illetve az Alcsi Holt-Tisza-híd felújítási munkálataira kerül sor.

A 4-es főút Szolnok elkerülő szakaszán június 17-én, hétfőn megkezdődnek az előkészítő munkálatok, valamint a hidak felújítási munkálatai is. A Sportreptéri út feletti híd esetében sávelhúzással járó útszűkületre, a Holt-Tisza-híd esetében mintegy 300 méter hosszan félpályás lezárásra kell számítania a közlekedőknek. A Holt-Tisza-híd környezetében a nappali időszakban jelzőőrök, az éjszakai időszakban forgalomirányító fényjelző készülékek fogják irányítani a forgalmat. A szakemberek hétköznap 8 és 17 óra között végeznek munkálatokat a térségben, a megváltozott forgalmi rendre a veszélyt jelző és tilalmi táblák mellett elkorlátozó jelzőtáblák fogják felhívni a közlekedők figyelmét.

A munkák következő szakaszában, várhatóan 2019. július 13-14. között, szombaton és vasárnap a főút felújítással érintett szakaszát teljes szélességben lezárják majd a szakemberek. 2019. augusztus 3-4. között, szombaton és vasárnap előreláthatólag ismét teljes útzárra kell számítani a közlekedőknek, ekkor újítják fel a 4-es és a 442-es főutak csomópontjának fel- és lehajtó csomóponti ágait. A lezárás ideje alatt a csomóponti ágak forgalmát a szakemberek az egyéb városi bevezető szakaszokra terelik át. A főbb döntési pontokban terelőtáblák fogják jelezni a megváltozott forgalmi rendet.

Tekintettel a főút kiemelt baleseti kockázatára, valamint nemzetközi viszonylatban is meghatározó forgalmi terhelésére, a munkavégzés ideje alatt Szolnok térségében jelentős torlódásokra kell számítani.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a forgalomkorlátozással és lezárással járó útszakaszok környezetében a sebességkorlátozás betartására és fokozott óvatosságra inti a közlekedőket, illetve arra kér mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről, lehetséges kerülőútvonalakról a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS