40 kerékpárt adott át a Magyar Közút az Országos Polgárőr Szövetség számára

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és az Országos Polgárőr Szövetség 2019. május 10-én megújította a több éve tartó sikeres együttműködési megállapodását. Az ünnepélyes aláírást követően a Polgárőrség 40 darab új kerékpárt vehetett át a Magyar Közúttól, hogy tevékenységüket hatékonyabban láthassák el.

Az ünnepélyes, közös átadásra az ORFK Készenléti Rendőrség budapesti, Kerepesi úti alakuló terén került sor dr. Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkárának, dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnökének, dr. Kuczik János rendőr dandártábornoknak, a Készenléti Rendőrség parancsnokának, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettesnek és Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának részvételével.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és az Országos Polgárőr Szövetség között több éves partnerségi együttműködés van érvényben, melynek során a két szervezet folyamatosan segíti egymás munkáját. Az együttműködési megállapodást dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke és Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója 2019. május 10-én, pénteken újította meg. Az esemény kapcsán a közútkezelő társaság, folytatva tavalyi programját, amelynek során már 31 kerékpárt biztosított a polgárőrök számára, újabb 40 darab járművet adott át a szövetségnek.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018 tavaszától mintegy 1000 kilométernyi külterületi, főutakkal párhuzamos kerékpárút üzemeltetését vette át Kormányhatározat szerint helyi önkormányzatoktól. Az országos közutakhoz hasonlóan a kezelésébe került kerékpárutakon is folyamatosan végeznek útellenőrzéseket, ennek gyakoriságának növelésében már eddig is aktív szerepe volt a polgárőröknek. A társaság bízik abban, hogy a polgárőrök által bejárt, a kezelésébe tartozó külterületi kerékpárutakról még több és folyamatos visszajelzést, így a lehető leggyorsabban tud beavatkozni a szükséges helyszíneken. Az Országos Polgárőr Szövetség tagjai pedig újra korszerű kerékpárokkal gazdagodhattak, így egyrészt a közterületi szolgálatellátásuk is még tovább fejlődött, másrészt a közlekedésbiztonság javításával összefüggő feladataikat is hatékonyabban tudják majd ellátni.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS