Az M0-s autóúton az M5-ös autópálya és a 4-es főút közötti szakaszon a betonburkolat felújítása miatt egy sávra szűkül a forgalom keddtől

Az M0-s autóúton több betontáblát javítanak, valamint hézagkezelési munkálatokat végeznek a szakemberek. Emiatt sávzárásra kell majd számítani az autóút M5-ös autópálya és a 4-es főút közötti szakaszán.

A munkálatok 2019. május 7-én, kedden kezdőnek, ekkor az ideiglenes sárga burkolati jeleket festik fel. A terelés kiépítése több ütemben, várhatóan 2019. május 12-ig, vasárnapig tart majd, ezen időszak alatt a forgalom egy sávon tud haladni. A betontáblák javítását, valamint a hézagkezelési munkálatokat a terelés kiépítése után kezdi meg a kivitelező. Az előkészítő és a felújítási munkálatok ideje alatt a 4-es főút felé vezető oldalon a belső sáv forgalmát átterelik a szembe közlekedők oldalára, a szélesebb járművek a 4-es főút irányába a menetiránnyal azonos oldalon haladhatnak. A kivitelezési munka várhatóan egy hónapig tart majd.

A speciális útépítésekhez használt betonnak legalább 21 napra van szüksége a megszilárdulásig, így a munkálatok ideje alatt lehetnek olyan időszakok, mikor a munkaterületen a technológiai szünet miatt munkavégzés nem történik, azonban a beton megkötéséig a korlátozásokat érvényben kell tartani.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. nyomatékosan arra kéri a közlekedőket, hogy a kihelyezett forgalmi előjelzések és érvényben lévő sebességkorlátozásoknak megfelelően, fokozott óvatossággal közlekedjenek az úton dolgozók mellett a balesetek elkerülése érdekében!

Tekintettel arra, hogy a burkolatjavítási munkák idején hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők, ezért az autósoknak ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS