Az M1-es felé augusztusig nem lehet majd felhajtani az M0-s autóútra a szigetszentmiklósi csomópontból

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, a Strabag Építő Kft. kivitelezésében 2018 júliusától zajlanak az M0-s autóút déli szektorának fejlesztései és az azon található hidak felújítási munkálatai. A projekt következő fázisában az M0-s autóúton a szigetszentmiklósi csomópont felhajtó ágát lezárják, azaz az M1-es autópálya felé nem lehet felhajtani 2019. április 1-e, hétfő éjszakától. A kivitelező az érintett felhajtó ág csatlakozásánál minden sávban teljes pályaszerkezet cserét végez az alaprétegek bontásával és újraépítésével. A munkálatok várhatóan 2019. augusztus elejéig tartanak majd.

2019. április 1-e, hétfőről április 2-a, keddre virradó éjszaka az M0-s autóúton a 15-ös és a 21-es kilométerszelvények között, azaz Halásztelek és a Soroksári Duna-híd közti szakaszon is a mindkét irányú forgalom 2×2 sávon haladhat majd az M6-os autópályáról az 51-es út felé vezető oldalra átterelve. Így a projekt ezen ütemében a felújítás teljes szakaszán, azaz a 10-es és 23-as kilométerszelvények között átterelve haladhatnak a közlekedők. A kétirányú forgalom között beton elválasztóelemek lesznek a biztonságosabb közlekedés érdekében.

Az M0-s autóútról Csepel és Szigetszentmiklós felé a 2018-ban megépített új körforgalmon keresztül le lehet hajtani. A közlekedők az M1-es autópálya felé a II. Rákóczi Ferenc úton keresztül a halásztelki csomópontban tudnak az M0-s autóútra felhajtani. A terelő utakat sárga táblák fogják jelezni. A halásztelki csomópontban a le- és felhajtás továbbra is biztosított, akárcsak az M0-M6-os csomópont. Akik a csepeli pihenőbe kihajtanak, terelőúton juthatnak vissza az M0-s autóút M1-es felé vezető oldalára. A 6-os főútról az M1-es autópálya felé továbbra sem lehet felhajtani.

A közlekedők utazás előtt az Útinform szolgálat weboldalán, a www.utinform.hu-n keresztül tájékozódhatnak a térség aktuális forgalmi helyzetéről.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS