Péntektől súlykorlátozást vezetnek be a 61-es főút pincehelyi Kapos-hídján

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. forgalombiztonsági okokból 2019. március 15-én, péntektől határozatlan ideig súlykorlátozást vezet be a 61-es főút pincehelyi Kapos-hídján. Ez alapján a 16 tonnánál nagyobb össztömegű járművek nem használhatják a felújításra szoruló közúti hidat.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a jogszabályi előírások szerint valamennyi kezelésébe tartozó hídon meghatározott időszakonként részletes műszaki vizsgálatot végez. A 61-es főút pincehelyi szakaszán lévő Kapos-hídon végzett legutóbbi átfogó fő- és statikai vizsgálat alapján a szakemberek korábban a gyalogos járdákat lezárták, a hídon a járművek pedig egy nyomon haladhatnak, a gyalogosok pedig a járműforgalom elől elzárt területen közlekedhetnek. A hídon a korábbi vizsgálatok eredményei alapján a 16 tonnánál nehezebb gépjárművekre vonatkozóan 2019. március 15-től súlykorlátozást vezetnek be. Az érintett járművek számára a terelő utat jelzőtáblákkal jelölik ki.

A pincehelyi Kapos-híd teljes átépítésre szorul, az ehhez szükséges tervek elkészítését követően a beruházáshoz szükséges, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. éves üzemeltetési és fenntartási költségkeretén felüli forrás biztosítását követően indulhatnak el a rekonstrukciós munkálatok. Valamennyi érintett mindent megtesz annak érdekében, hogy a híd teljes körű felújítását a lehető leghamarabb elindíthassák. A jelenlegi és tervezett korlátozások idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik a szakemberek, a korlátozásokat az autósok és gyalogosok biztonsága érdekében vezették be.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS