Lezárult az “Álomút” rajzpályázat – Íme a legjobb rajzok!

Társaságunk 2018 őszén hirdette meg ismét „Álomút” címmel országos gyermekrajzpályázatát, amelyre közel 4000 pályamű érkezett. A zsűri végül összesen 234 rajzot díjazott, a kategória győztesek fődíjként egy-egy osztálykirándulást nyertek a társaság kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába, Közép-Európa legnagyobb közutas szakgyűjteményébe. A díjazottak 2019. február 28-án vették át jutalmaikat Kiskőrösön.

Rengeteg színvonalas alkotás érkezett sokféle stílusban, így a zsűrinek nehéz dolga volt.

A zsűri által kiválasztott 234 rajz az alábbi galériákban található:
kategóriagyőztesek
1-2. osztály
3-4. osztály
5-6. osztály
7-8. osztály
gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó 1-8. osztályos sajátos nevelési igényű gyermekek
különdíjasok

Az osztálykirándulásokat a következő gyermekek nyerték:

1-2. osztály kategóriában: Vidovics Botond (Testvérvárosok Terei Általános Iskola, Pécs)
3-4. osztály kategóriában: Kocsi Dalma (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és AMI, Ricse)
5-6. osztály kategóriában: Liszt Letícia (Kovács Margit Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola, Győr)
7-8. osztály kategóriában: Kosztrub Laura (Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Szombathely)
gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó 1-8. osztályos sajátos nevelési igényű gyermekek kategóriában: Deák Barbara (Hajdú-Bihar Megyei Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, Debrecen)

Idén a zsűri által legjobbnak ítélt 40 pályaművet a Magyar Közút Facebook oldalán közönségszavazásra bocsátotta, melynek során összesen 15830 lájk érkezett az alkotásokra. A legtöbb szavazatot Istvándi Máté, a pécsi Mezőszél Utcai Általános Iskola 4. osztályos tanulójának „Épül a felüljáró” című rajza kapta. Nyereménye szintén egy osztálykirándulás a kiskőrösi Úttörténeti Múzeumba.

Minden osztálykirándulással díjazott alkotás egy évig látható lesz a nyertes gyermek iskolájához legközelebb eső közúti mérnökség útellenőr autóján is.

A díjazottakon kívül a zsűri három különdíjat is odaítélt azon gyerekek részére, akiket különösen megihletett a pályázati felhívás:
– Lénár András Ferenc (Simon János Általános Iskola, Bajna) nyereménye egy 5000 Ft értékű könyvvásárlási utalvány
– a Mlinkó István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (Eger) és a Tolna Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Móra Ferenc Általános és Fejlesztő Iskola (Dombóvár) tanulóinak jutalma egy-egy csoportos belépőjegy a Kiskőrösi Úttörténeti Múzeumba.

A kategóriagyőztesek 2019. február 28-án vették át jutalmaikat Kiskőrösön, további díjazottak nyereményeit az iskolákon keresztül, postai úton juttatjuk el.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS