Nő a forgalombiztonság a megújult 5501-es jelű Kelebia-Baja összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Bács-Kiskun megyében az 5501-es jelű Kelebia-Baja összekötő út több mint 1,1 kilométeren teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-BK1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Bács-Kiskun megyében I.” elnevezésű projektet a Társaság 4 047 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 1,1 kilométeren vehették birtokba a közlekedők az 5501-es jelű utat. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Soltút Kft. mintegy nettó 64,5 millió forintból valósította meg a beruházást.

A Kelebia-Baja összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a meglévő burkolat profilmarása és bitumenemulziós felületkezelése után 2,5 cm vastag kötő-kiegyenlítő réteget és 4 cm vastag aszfalt kopóréteget épített be. Az útburkolat mellett az útcsatlakozások is új aszfaltréteget kaptak az út ingatlan határáig, illetve a meglévő kapubejárók is rendezésre kerültek. A meglévő változó szélességű (5,5-5,6 m) burkolat felújításával párhuzamosan az árkokat, átereszeket kitisztították és a padkát rendezték.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Bács-Kiskun megyében csaknem 31,6 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS