Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program

VEKOP-5.3.2-15 kódszámú felhívás

A „Fenntartható közlekedésfejlesztés Pest megyében” című, VEKOP-5.3.2-15 kódszámú felhívás célja, hogy a mindennapi közlekedési célú utazások esetén növekedjen a gyalogos, kerékpáros és vagy közösségi közlekedési módot választók részaránya a közlekedők körében, hozzájárulva ezzel az élhetőbb és fenntarthatóbb városi környezet kialakulásához, valamint az alacsonyabb károsanyag-kibocsátási szint eléréséhez.

A Versenyképes Közép-Magyarországi Operatív Program (VEKOP) jelen konstrukciója jellemzően a közösségi közlekedést kiegészítő, vagy a közösségi közlekedéshez kapcsolódó kerékpáros, gyalogos és az utazási láncokat az átszállási pontokon megerősítő fejlesztéseket kívánja támogatni, alábbi tevékenységek által:

  • az utazási körülmények javítása, közlekedési láncok összekapcsolása az elővárosi közlekedésben;
  • közlekedésbiztonsági beavatkozások nagyvárosokban;
  • módváltó (P+R) rendszerek fejlesztése.

A felhívás keretében kizárólag a Pest megye területén – kivéve Budapest Főváros és Érd MJV területét – megvalósuló projektek támogathatók.

A felhívásra települési önkormányzatok nyújthattak be támogatási kérelmet. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a beruházások megvalósításában konzorciumi partnerként vesz részt.

A támogatásban részesített projektek adatait tartalmazó táblázat letölthető: 

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS