Nő a forgalombiztonság a megújult 2607-es jelű Ragály-Szuhogy összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a 2607-es jelű Ragály-Szuhogy összekötő út 4 kilométeren teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-BO1-2016-00001 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Borsod megyében 1.” elnevezésű projektet a Társaság 5 599 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében 4 kilométeren vehették birtokba a közlekedők a 2607-es jelű utat. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Swietelsky Magyarország Kft. mintegy nettó 213 millió forintból valósította meg a beruházást.

A Ragály-Szuhogy összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a külterületi szakaszon a meglévő pályaszerkezetet 20 cm vastagságú hideg REMIX réteg beépítésével erősítette meg, majd 4 cm vastag kiegyenlítő réteget és 4 cm vastag aszfalt kopóréteget épített be. Az útburkolat mellett a kapubejárók és az útcsatlakozások is új aszfaltréteget kaptak az út ingatlan határáig. A meglévő 4 méter szélességű útburkolat felújításával párhuzamosan az árkokat kitisztították és a padkát zúzottkővel stabilizálták.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több mint 70 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS