Nő a forgalombiztonság a megújult 7217-es jelű Veszprém-Balatonalmádi összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatta el. A program egyik elemeként Veszprém megyében a 7217-es jelű Veszprém-Balatonalmádi összekötő út 1,9 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-VE1-2016-00001 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Veszprém megyében I.” című projektet a Társaság 2,40 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében 1,9 kilométeren újult meg a 7217-es jelű Veszprém-Balatonalmádi összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a Strabag Általános Építő Kft., valamint a Strabag Építő Kft. nettó 186,6 millió forintból készítette el a beruházást.

A Veszprém-Balatonalmádi összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező elvégezte a pályaszerkezet lokális cseréit mélymarással és aszfalt réteg beépítésével. Ezt követően aszfalt kopóréteget terített. A vízelvezető rendszer felújítása során árokprofilozást, továbbá áteresz tisztítását és a szükséges helyeken az átereszcseréket, új áteresz beépítését is elvégezte. A szakaszon található kiemelt és K szegélyeket is cserélte.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indulhatott el. Ebből Veszprém megyében több mint 23 kilométernyi út felújítása valósulhat meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS