Nő a forgalombiztonság a megújult 3312-es jelű Hejőpapi-Hejőbába-Oszlár összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a 3312-es jelű Hejőpapi-Hejőbába-Oszlár összekötő út közel 1,2 kilométeren új burkolatot kapott.

A TOP-1.3.1-15-BO1-2016-00002 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Borsod-Abaúj-Zemplén megyében TARTALÉK I.” elnevezésű projektet a Társaság 357 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében közel 1,2 kilométeren vehették birtokba a közlekedők a 3312-es jelű utat. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a HE-DO Kft. mintegy nettó 50 millió forintból valósította meg a beruházást.

A Hejőpapi-Hejőbába-Oszlár összekötő út érintett szakaszának teljes körű felújítása során a kivitelező a meglévő burkolat profilmarása és bitumenemulziós felületkezelése után 2,5 cm vastag kiegyenlítő réteget és 3,5 cm vastag aszfalt kopóréteget épített be. Az útburkolat mellett a kapubejárók és az útcsatlakozások is új aszfaltréteget kaptak az út ingatlan határáig. A meglévő 6 méter szélességű burkolat felújításával párhuzamosan az árkokat kitisztították és a padkát zúzottkővel stabilizálták.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több mint 70 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.
A 3312-es jelű Hejőpapi-Hejőbába-Oszlár összekötő utat érintő beruházás ünnepélyes átadásán a vendégeket Hejőpapi település polgármestere, Miskolci Tibor köszöntötte. A beruházás részleteit Peiker Tamás, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatója ismertette. Ünnepi beszédet mondott Tállai András, miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS