„Álomút” gyermekrajzpályázat 2021/2022

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a 2021/2022-es tanévhez kapcsolódóan rajzpályázatot hirdet 1-8. osztályos gyerekek számára „Álomút” címmel.

Mi is az a Magyar Közút? A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közel 32 000 kilométernyi országos közúthálózat fenntartási és üzemeltetési feladatait látja el.

Mit jelent ez? Ahhoz, hogy az országutakon és az autópályákon közlekedni tudjunk, folyamatosan karban kell tartani, vagyis többek között ki kell javítani a burkolati hibákat, a közlekedéshez szükséges táblákat és útburkolati jeleket biztosítani szükséges, az útszéleket rendben kell tartani, a havat el kell takarítani. Mindezen feladatokat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. végzi, valamint társaságunk üzemelteti az Útinformot és a kiskőrösi Úttörténeti Múzeumot is. Az Útinform feladata, hogy a közlekedés megkönnyítése érdekében tájékoztassa az úton lévőket például a balesetekről, útlezárásokról. A kiskőrösi Úttörténeti Múzeum a római kortól napjainkig mutatja be az út- és hídépítés történetét, emlékeit, az útépítéshez kapcsolódó gépeket és tárgyakat. A szabadtéri parkban útépítő gépek, úthengerek, hómarók, illetve hídskanzen található.

Szeretnél igazi úthengert vezetni? Kipróbálnád, milyen lehet közlekedési hírszerkesztőnek lenni? Lennél útépítő mester? Kipróbálnád, milyen lehet utat építeni? Szívesen megosztanád ezeket az élményeket az osztálytársaiddal is? Ha IGEN!, akkor nincs más dolgod, mint pályázatunkon elindulni!

Küldj egy rajzot nekünk, aminek a témája az úthoz kapcsolódik, például útépítés, az út és környezet kapcsolata, az úton lévők tájékoztatása (Útinform), kerékpáros közlekedés stb. A nyeremény egy osztálykirándulás Közép-Európa legnagyobb közutas gyűjteményébe, a kiskőrösi Úttörténeti Múzeumba!

  • 1-2. osztályosok
  • 3-4. osztályosok
  • 5-6. osztályosok
  • 7-8. osztályosok
  • gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó 1-8. osztályos sajátos nevelési igényű gyermekek

A pályázaton kizárólag magyarországi iskolába járó gyermekek vehetnek részt.

A beérkezett művek előzsűrizését követően, várhatóan 2022 februárjában közönségszavazást szervez a Magyar Közút a Facebook oldalán (www.facebook.com/MagyarKozut). A legtöbb lájkot gyűjtő alkotás készítőjét egy osztálykirándulással jutalmazzuk. A közönségszavazás pontos időpontjáról a Magyar Közút Facebook oldalán tájékoztatjuk az érdeklődőket.

 

Beküldési határidő: 2022. január 15.

Az eredményhirdetés várható ideje: 2022. március

A zsűri által kiválasztott rajzok eredeti példányát bekérjük a pályázóktól, melyeket hajtogatás nélkül postai úton kérjük megküldeni. Az eredeti rajzhoz csatolva kérjük majd beküldeni a törvényes képviselő által aláírt felhasználási jogokról szóló nyilatkozatot. A postázási költség a pályázót terheli. Amennyiben a bekért rajz és az aláírt nyilatkozat a kiértesítésben megadott határidőig nem érkezik meg, úgy a pályázó kizárja magát a díjazásból. A bekért művek a Magyar Közút tulajdonába kerülnek, így azok nem kerülnek vissza az alkotókhoz.

A zsűri döntése alapján mind az öt kategória nyertese, valamint a közönségszavazás győztese az oklevélen és a vásárlási utalványon túl, egy-egy osztálykirándulást is nyer a kiskőrösi Úttörténeti Múzeumba.

A nyeremény tartalmazza a nyertes osztály Kiskőrösre, az Úttörténeti Múzeumba történő buszos oda-vissza utaztatását, illetve a múzeumi tárlatvezetést, ahol a gyerekek interaktív formában ismerkedhetnek meg az útépítés történetével az ókortól kezdve a legmodernebb „szupersztrádákig”, illetve az útépítéshez kapcsolódó gépekkel, eszközökkel. A gyerekek találkoznak Józsival, a „Robog az úthenger” film főszereplőjeként híressé vált úthengerrel is.

A kiskőrösi Kőrösszolg Nonprofit Kft. felajánlásából a nyertes osztályok az osztálykirándulás alkalmával megtekinthetik Petőfi Sándor szülőházát is, továbbá részt vehetnek egy izgalmas kalandozáson a János Vitéz Látogatóközpontban, illetve várostörténeti sétán.

Az osztálykiránduláson kívül a kategóriagyőztesek művei a díjátadót követően egy éven keresztül láthatóak lesznek a társaság útellenőri autóin.

Az osztálykirándulásokon túl 150 db 10 000 Ft értékű ajándékutalvány is gazdára talál. A zsűri ajándékutalvány odaítélésével értékeli a pályamunkákat beküldők felkészülését segítő pedagógusokat is. A pályázat kiírója fenntartja a jogot, hogy a díjak darabszámán változtasson.

Az osztálykirándulást nyert gyermekeket a pályázati adatlapon megadott telefonszámon és/vagy e-mail elérhetőségen értesítjük, a további díjazottak nyereményét az adatlapon megadott címre postán juttatjuk el. A díjazottak nevei és műveik az eredményhirdetés után megtekinthetőek lesznek a Magyar Közút honlapján (www.kozut.hu).

A beérkezett rajzokat a Magyar Közút vezetőiből és munkatársaiból álló zsűri értékeli. A pályázók a zsűri pártatlanságában megbíznak és döntésüket elfogadják. A zsűri döntése végleges, az ellen fellebbezési lehetőséggel nem lehet élni.

 

A pályázati határidő 2022. január 15-én lejárt.

 

 

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni a rajzpalyazat@kozut.hu e-mail-címen lehet.

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS