Megújult a Győrság-Pannonhalma összekötő út 2,3 kilométeres szakasza

MEGÚJULT A GYŐRSÁG-PANNONHALMA ÖSSZEKÖTŐ ÚT 2,3 KILOMÉTERES SZAKASZA

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megújult a 8223-as jelű Győrság-Pannonhalma összekötő út 2,3 kilométeres szakasza, mintegy 311 millió forintos forrásból.

A felújítás egy 720 méteres külterületi szakaszt és Győrság átkelési szakaszát érintette, így a megújult útszakasz Pannonhalma és Pér települések érintésével összekapcsolja a 82-es és a 81-es főutakat, valamint összeköttetést biztosít a térségi központ, Győr felé. A felújítás részeként a lakott területen kívüli szakaszon a kivitelező új alapréteget, Győrság átkelési szakaszán pedig új teherbíró pályaszerkezetet, majd a teljes szakaszon kiegyenlítő réteget és új kopóréteget épített be. A padkát felemelték az új burkolat szintjére és az út melletti vízelvezető árkokat is helyreállították. A felújított szakaszon tartós útburkolati jeleket festettek fel és új KRESZ-tábla oszlopokat helyeztek ki.

A felújított útszakasz ünnepélyes átadását november 26-án tartották, amelyen részt vett Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője, Ferenczi Zsolt, Győrság polgármestere és Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója is.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS