Megújult a Győrság-Pannonhalma összekötő út 2,3 kilométeres szakasza

MEGÚJULT A GYŐRSÁG-PANNONHALMA ÖSSZEKÖTŐ ÚT 2,3 KILOMÉTERES SZAKASZA

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában megújult a 8223-as jelű Győrság-Pannonhalma összekötő út 2,3 kilométeres szakasza, mintegy 311 millió forintos forrásból.

A felújítás egy 720 méteres külterületi szakaszt és Győrság átkelési szakaszát érintette, így a megújult útszakasz Pannonhalma és Pér települések érintésével összekapcsolja a 82-es és a 81-es főutakat, valamint összeköttetést biztosít a térségi központ, Győr felé. A felújítás részeként a lakott területen kívüli szakaszon a kivitelező új alapréteget, Győrság átkelési szakaszán pedig új teherbíró pályaszerkezetet, majd a teljes szakaszon kiegyenlítő réteget és új kopóréteget épített be. A padkát felemelték az új burkolat szintjére és az út melletti vízelvezető árkokat is helyreállították. A felújított szakaszon tartós útburkolati jeleket festettek fel és új KRESZ-tábla oszlopokat helyeztek ki.

A felújított útszakasz ünnepélyes átadását november 26-án tartották, amelyen részt vett Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője, Ferenczi Zsolt, Győrság polgármestere és Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója is.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
MEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS