Nő a forgalombiztonság a megújult 4213-as jelű Biharnagybajom-Berettyóújfalu összekötő úton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el. A program egyik elemeként Hajdú-Bihar megyében a 4213-as jelű Biharnagybajom-Berettyóújfalu összekötő út több mint 3,1 kilométeres szakasza teljes körűen újult meg.

A TOP-1.3.1-15-HB1-2016-00002 azonosító számú „Közlekedésfejlesztés Hajdú-Bihar megyében T-1.” című projektet a Társaság 1,336 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósítja meg. A projekt keretében több mint 3,1 kilométeren újult meg a 4213-as jelű Biharnagybajom-Berettyóújfalu összekötő út. A projekthez kapcsolódóan a közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező nettó 329 millió forintból készítette el a beruházást.

A Biharnagybajom – Berettyóújfalu összekötő út 6+200 – 9+370 km szelvényei közötti szakaszának felújítása során a kivitelezők a kopóréteg profilmarásáról, a burkolatsüllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről, a kiegyenlítő aszfaltréteg és az új kopóréteg terítéséről, padkarendezésről, az új tartós burkolati jelek felfestéséről, valamint a KRESZ táblák igény szerinti cseréjéről és pótlásáról is gondoskodtak. A beavatkozási szakaszon a vízelvezető rendszerek jó karba helyezését és fejlesztését is elvégezte a kivitelező. Az autóbuszmegállók, peronok szabványosításra kerültek, és átépül a szakaszon található körforgalom is. A közlekedési biztonság növelésére több helyszínen új szalagkorlát kerül kihelyezésre. A kilométerköveket kilométertáblákra cserélték.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében országosan 2018-ban több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Hajdú-Bihar megyében több, mint 28 kilométernyi út felújítása valósulhat majd meg európai uniós forrásból. A programról további információk elérhetőek a www.kozut.hu oldalon.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kommunikációs osztály

Számláló

Számláló

KILOMÉTERNYI ÚT
FŐ MUNKAVÁLLALÓ
VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG
MÉRNÖKSÉG
LABOR
MÉRŐÁLLOMÁS
31000

KILOMÉTERNYI ÚT

6000

FŐ MUNKAVÁLLALÓ

19

VÁRMEGYEI IGAZGATÓSÁG

80

MÉRNÖKSÉG

8

LABOR

23

MÉRŐÁLLOMÁS